monsieur Trivial

Jag tycker inte om när folk säger bangolf. Minigolf heter det!

Hej då!

Jag är som stålmannen...Nästan i alla fall.

Imageskapande glasögon [redigera]


Glasögonbärare har i många sammanhang ansetts vara intelligenta, i andra har de varit nördar. I synnerhet personer med tjocka glas har förknippats med nördighet. En tönt som Clark Kent kunde till exempel med sina glasögon knappast misstänkas vara Stålmannen. Den unga bibliotekarien eller bokhandelsbiträdet med uppsatt hår och glasögon förvandlas till en skönhet enbart när hon släpper ner håret och tar av sig "brillorna".

Källa: Wikipedia

När jag läste detta blev jag först glad. Jag är nämligen glasögonorm och att folk betraktar en som intelligent pga detta är ju en trevlig tanke (nördteorin brydde jag mig inte om, lite kul är att jag jobbat som bibliotekarie dock).
  Sedan slog det mig att: "Fan, jag använder ju linser varje dag". Då förstår ju inte folk hur smart jag är, eftersom jag faktiskt har synfel trots att de inte kan se det. Jag ställdes nu inför två alternativ.
 
1. Börja använda glasögon till vardags och visa alla att jag, trots min hårfärg inte är så dum.   
2. Fortsätta bära linser och ja, låta allas världsbilder förbli som vanligt.


Efter en lång, inre överläggning, gick jag för att hämta mina glasögon. Det fick bära eller brista, trots allt är det ju avsevärt mycket lättare att ta på sig ett par glasögon än byta hårfärg. Då slog det mig. Men "Daaaa!", man kan ju inte lite på fakta från Wikipedia! Hur skulle det se ut om man gjorde ut ett projektarbete t ex?
 
/Josefine - Ja, det var en pik om att Wikipedia inte är en pålitlig källa.
 
  


Hierarki.

När jag åkte pendeltåget hem för en liten stund sedan förbryllades jag av den enorma mängden människor av asiatisk ursprung som invaderade tåget i Älvsjö, det var till och med så att de dristade sig till att omge mig där jag satt ensam i min "fyra".

Ett kort tag därefter anländer ännu en asiat som uppenbarligen är bekant med mannen mittemot mig. De skakar hand och den asiatiske mannen som inte känner den nytillkomne reser sig snabbt upp och ger (nästan ursäktande) sin plats till den nytillkomne.

Jag som är av den funderande arten började genast granska mannens händer för att hitta blodspår samtidigt som jag funderade på hur många han hade mördat för att uppnå den respekten hos undersåtarna. Eftersom han börajde bli lite gråhårig gissade jag på minst ett par tusen.

Det var dagens fundering det.

Ska förövrigt tillägga att jag idag är något attraktivare än vanligt. Jag har nämligen spelat en spansk gitarrlåt med ingen mindre än el Presidente Castro! Jag har också spelat idas sommarvisa med Norea men det är ju inte så mycket att hänga i julgran.

Bonne Nuit (15:59)

Vänner är för...

.. De med pengar. Jag är pank. Fattig som en kyrkråtta! Vad kan vi dra för slutsatser av det?

Dagens humör är. Det bara är, varken glatt eller som vanligt. Det bara är, helt enkelt!

Just för tillfället känner jag mig en smula butter och skulle ju med fånbloggen som verktyg kunna skapa bråk med vem som helst. Men mitt konsekvenstänkande och min svällande ölmage gör att jag väljer att låta bli. Det här inlägget får helt enkelt handla om små tankar jag har tänkt på ett tag.

Tanke 1
Imorgon släpps Thåströms nya album. Det får bli en ångestladdad och melankolisk helg det här

Tanke 2
Sveriges mest karismatiska kändis är, hör och häpna, INTE Carolina Gynning!

Tanke 3
Sveriges mest karismatiska kändis är antikrundans Knut Knutsson. Man blir glad av bara namnet och när man sen ser honom så myser man.

Uppmaning 1

Jag skulle vilja att alla går emot Mattias i hans senaste inlägg och faktiskt säger det vi alla tycker; att hans inlägg är otydligt och att man faktiskt inte förstår VARFÖR han svalde listerinet!

Fråga 1
Kan man para alla levande varelser med varandra? Isåfall vill jag para ett får med en rosmarinplanta.

"Teaser!"
Imorgon ska jag skriva om hur man kan trötta  ut sig genom att dricka vatten. Spännande va? Are you hanging on the edge of your seat?

Det var alles, proletärer!

Don't start a band!

Äntligen...

Skriver någon!

Nu ska jag inte skriva något direkt efter så att Mattias inlägg hamnar i skymundan. Fast det här inlägget då? Helvete! alltid ska jag ställa till det!

Hur kan man göra något så jävla dumt?

Härom kvällen traskade en annan in i hallen efter en kväll ute. Promillehalten var på en inte oansenlig nivå vilket resulterade i ett något skevt sinne. Hur som helst klampar man in i hallen hemma 03.39 och bränner iväg ett sms till min flickväns mor, "Jag är hemma nu!", och möts sedan av min mor iklädd morgonrock som en smula förvirrad undrar vad jag har haft för mig. Detta möte hanteras med briljans och färden går vidare mot badrummet där kvällens incident inträffar.

Tandborstningen går som en dans. Efter detta förpassar jag mitt breda arsle mot köket för att dricka något och således minska den beryktade bakfylla som ofelbart infaller som en slags straff för kvällens okristliga aktiviteter. Här görs ett initialfel. Istället för att inta en klar och kranburen vätska avancerar jag mot kylen. Efter att ha druckit går jag mot badrummet igen, irriterad och muttrandes. Jag hade nämligen i mitt upplysta tillstånd druckit läsk vilken tarvar ett nytt besök hos herr tandborste.

Väl i badrummet borstas tänderna flitigt igen och denna gång betydligt graciösare än tidigare. Medan tandborstningen pågår konstaterar jag att en bytta munskölj inte skulle sitta fel för att lindra den nästa morgon oundvikliga tillika mindre väldoftande utandningsluften.

Vätskan hälls upp i den avsedda doseringskapsylen och dricks sedan av undertecknad. Sedan tvättar jag mina händer, torkar av dem på handduken och börjar röra mig mot mitt rum för att inta ett mindre vertikalt läge.

Ungefär här insåg jag att något hade blivit väldigt fel. Sedan börjar jag känna en brännande känsla i halsen och det börjar bubbla lite underligt i magen. Det där jävla listerinet eller vafan det var smakade skit! Och satan vad det brände i halsen!

Så mina vänner, ovänner och alla ni andra! Var nu inte blyga utan dela med er av era roliga snedsteg! Skriv en kommentar om vad ni har gjort för dumheter!


Ge mig en penna, ett tuggummi och ett gem så har du din atombomb.



Eller så bara Macgyver helt enkelt.

RSS 2.0