Ang. Betty

För en herrans lång tid sen skrev jag om när jag som litet barn kom till McDonald's för att få mig en fin bil i mitt Happy Meal men nederlagets ständiga tombola gjorde att jag istället fick en Betty Spaghetty-docka. Jävla osis tänker man direkt.

Men faktum var att jag faktiskt hade väldigt roligt med min Betty Spaghetty. Hon hade inte bara ett par retro rullskridskor på "blana" utan även fruktansvärt många överrörliga leder och jag kunde roa mig i timmar med att sätta Betty i roliga positioner. Hur många positioner kan en leksaksbil ha?

För att i övrigt summer ungefär allt så har jag fruktansvärt tråkigt. Inga vänner, ingen trädgård att leka i, inte ens en Betty Spaghetty! Tur att man har Spotify så man kan rensa hjärnan med lite Philip Glass!

Apropå Glass så är jag sugen på sorbet men på tok för lat för att masa mig till affären, över gatan. Varför kan inte jag ha blivit en friluftsmänniska som gärna vill gå ut och gå, med ryggsäck alltså!

Mr. Roovers!

Gnugg i Braen

MItt inlägg kommer, sin titel till trots, inte att handla om hur man bäst gör bort sig offentligt. Den kommer istället behandla det omåttligt intressanta ämnet Subkulturer och dess anhängares samspel med de lokala miljöerna i kollektivtrafiken.

Tanken slog mig idag när jag satt på 742an mot Huddinge C då det plötsligt klev på en bleksvart varelse. Nu förstår jag att ni kliar febrilt i era huvuden och frågar er hur svart kan vara blekt, men det är faktiskt möjligt för vissa. De har så mycket svarta kläder, accessoarer och färger i övrigt att den lilla hud man kan skåda framstår som vit som krit.

Min första tanke var förstås som alltid "Men för helvete.... och så vidare..." men sen slog mig tanken att den där personen kunde mycket väl få vara, fast den passade absolut inte in där. Jag kom då på den snygga affärsidén att man borde bygga om bussarna så att de passar alla. Den som såna som hon jag såg får åka på kan ju vara en källare där man kan dricka blod.

Så om något storföretag, i första hand busstillverkare, bara kontaktar mig så kan vi säkert göra upp om ett licensavtal.

Mr. Roovers - allmän pseudonym

Knug I Baren

Min högt ärade kollega Josefines har delat med sig av sin visdom angående barbesök och då kan man ju inte göra annat än att lägga upp ett par tips själv. Framförallt eftersom man har ett par mer eller mindre lyckade i ryggen.

1. Sup aldrig ikapp med tyskar. ALDRIG. Framförallt inte om de är två stycken. Detta leder till en oönskad promillehalt och ett besök av herrarna i security-kläder och sedermera en nypa frisk luft.

2. Om du blir stoppad av polisen, lyssna på vad denne säger. Detta betyder då att när polisen säger till dig att du inte skall pynta 800 kronor i böter för offentlig urinering så skall du inte, jag repeterar INTE, fråga om denne tar kort och sedan försöka trycka ditt kort i dennes hand.

3. Håll dig borta från den som bjuder hejvilt i baren. Detta gäller om du har förat frikostigt hemma och sedan tutat i dig ett par jävlar i baren. Framförallt om du i något slags naivt försök att hålla dig på en hyffsad nivå endast tagit med dig 200 kronor in och lämnat kortet i jackan. Det råkar nämligen vara så att om man redan är rätt i gasen och nån jävel skriker tequila-race så är man inte den som bangar och således får man i sig ett par för mycket.

Hvis den grønne støvler ikke befinder sig i hallen, hvor det er sandsynligt, at de er i skabet.

/Farbror Ytterfilé

 Eller nej Pite-Palte.

Kung i baren

Här kommer två tips på vad du inte ska göra om du vill ha en lång och lyckad kväll på krogen, och undvika ångest dagen efter (fler tips kommer inom en snar framtid):

1. Ta med kontokortet. Har det hänt att du upprepade gånger varit inne på din kontohistorik, sett att du gjort av med över tusenlappen på en kväll, förbannat banken som snott dina pengar och sedan kommit på att du det aktuella datumet var ute på krogen med dina vänner? Då är du helt klart i riskzonen och borde omdelbart tänka över huruvida du är oförmögen att ha hand om ett kontokort vid festliga tillfällen. Dock kan det vara ett bra socialt knep att flitigt bjuda sina vänner på tequila och annat trevligt då man automatiskt blir populär när det är dags att gå ut. 

Vill du ha få vänner, men pengar: Lämna kortet hemma.
Vill du ha många "vänner", men lite pengar: Ta med kortet.   

2. Diskutera saker med vakterna. Låt bara bli helt enkelt. Ser du en man eller kvinna i uniform, avlägsna dig genast från platsen annars är risken att kvällen tar slut alldeles förtidigt. Även om du kanske tror att du räddar en kär vän från att bli utkastad om du börjar argumentera i dennes ställe så är detta inte fallet i de flesta fall. 

Exempel på en som inte följt alla dessa råd.

/Josefine - Pingviner är trevliga dom
     

RSS 2.0